REMAX bouwt REMAX zorgwoningen en WMO units.

REMAX produceert slimme, duurzame maar vooral kwalitatieve goede modulaire woningen

voor zowel zorg- en woningcorporaties, in het kader van Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) maar ook voor u in een mantelzorgsituatie. Een moderne manier van wonen, omdat deze woningen of WMO units zowel verplaatsbaar als aanpasbaar zijn.

 

Zorgunit met bad-slaapkamer

Een zorgunit met bad-slaapkamer geplaatst naast of achter de woning of is aangebouwd aan het huis. De zorgunit of WMO-unit bestaat uit ruimten voor het verlenen van zorg en/of om te slapen. Deze zorgunit heeft een optimale toegankelijkheid, bijvoorbeeld brede doorgangen en geen drempels. U kunt ze ook volledig aanpassen en inrichten, bijvoorbeeld met tilliften en speciaal sanitair. Een zorgunit heet ook wel een zorgkamer of WMO-zorgunit.

 

·                   Zorgunits worden op maat gemaakt, met aanpassingen en inrichting. Geschikt voor tijdelijk gebruik of als een aanbouw niet mogelijk is.

·                  Een zorgunit volgt de regels van een reguliere aanbouw. U plaatst de unit in bijvoorbeeld de tuin als u de unit tijdelijk nodig heeft of als aanbouwen niet mogelijk is.

·                 Zorgunits zijn meestal vrij van vergunning, zeker als ze verplaatsbaar zijn. Uw gemeente weet dit tot in de details. REMAX assisteert u hierbij!

·                 Een zorgunit kan een oplossing betekenen als een traplift in de woning niet past.

·                U kunt zorgunits ook huren.

 

Achtergrond Wmo.  

Gemeenten moeten er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte is het mogelijk om de Gemeente als nieuwe gesprekspartner te laten meedenken over een passende woonoplossing.  

In sommige gevallen kan de zorgvrager geen gebruik meer maken van de ruimtes zoals die zich op de etage in haar/zijn woning bevinden, zoals de slaap- en badkamer.  Een van de mogelijkheden is om de gewenste functies op de begane te plaatsen, door het realiseren van een zorgunit op maat.