Zorg voor ouderen en (chronisch) zieken wordt tegenwoordig steeds vaker, net als vroeger, door familie en vrienden gegeven. Aan de ene kant komt dat door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing, aan de andere kant vinden verzorgers het ook dankbaar werk om makkelijker te kunnen zorgen voor een geliefd persoon. Een mantelzorgwoning is dan een oplossing waardoor zorgbehoevende en zorgverlener dicht bij elkaar kunnen wonen en toch allebei privacy hebben. Het is een volledig huis met veel comfort en ruimte, en dezelfde voorzieningen als een stenen woning.

Mantelwoning met fra fraaie veranda
Mantelzorgwoning met fraaie veranda

Uw eigen unieke ontwerp

U bepaalt voor een belangrijk deel zelf de vormgeving, indeling en materiaalkeuze. Anders gezegd, u kunt de woning door ons op maat laten maken. Wij maken uw wensen mogelijk.

Volledig ingericht (optie)

Wilt u meteen in uw mantelzorgwoning kunnen? Dan is volledig ingericht de oplossing. Dit houdt in dat wij een volledig gestoffeerd en gemeubileerd mantelzorgwoning afleveren.

Super snelle levering

Afhankelijk van uw wensen, leveren we de mantelzorgwoning al binnen 6 tot 10 weken. De op-maat-gemaakte zorgwoning wordt dan geheel verzorgd  op uw terrein geplaatst.

Energieneutrale zorgwoning

Onze zorgwoningen halen hun energie uit zonnepanelen en warmtepompen. De isolatiewaarden zijn zeer goed door de lage stookkosten. Zo zijn ze koel in de zomer en behaaglijk in de winter.

Uw betrouwbare partner

We nemen een beperkt aantal orders aan en dit geeft ons alle ruimte om uw wensen te verwezenlijken. De lijnen zijn en blijven kort. We houden u ook goed op de hoogte van de vorderingen.

Met respect voor elkaars leefruimte, maar hulp heel dichtbij

Door een mantelzorg woning kunnen zorgbehoevende mensen langer thuis blijven wonen. In hun vertrouwde omgeving, in de buurt van hun kinderen en andere geliefden. Zo kunnen alle partijen genieten van elkaars aanwezigheid en steun. Zonder hun privacy op te geven, wat het geval zou zijn als vader of moeder in het huis van de kinderen zou komen inwonen.
Een zorgwoning kopen stelt uw familieleden in staat om letterlijk “in de tuin” te komen wonen. Met respect voor elkaars leefruimte, maar in de wetenschap dat als er iets aan de hand is, dat hulp heel dichtbij is.

Versoepelde regels wat betreft mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning bouwen kan tegenwoordig zonder omgevingsvergunning (ook wel bouwvergunning). Zo kunt u te allen tijde zorg bieden in een vertrouwde omgeving van de zorgbehoevende. In dat geval biedt een chalet op maat van REMAX-zorwgoning een uitkomst. Wij bouwen mantelzorgwoningen naar uw wensen en behoeften, die zo op het betreffende terrein geplaatst kan worden. Zodat u zorg kunt verlenen dichtbij huis.
Een mantelwoning in de tuin

Wat is een zorgwoning?

Een mantelzorgwoning oftewel zorgchalet is een comfortabele houtskeletbouw woning die goede diensten kan bewijzen op het vlak van mantelzorg. Wanneer een oudere of gehandicapte niet langer zelfstandig door het leven kan, bieden familieleden vaak ondersteuning door zich in te zetten als mantelzorger. Dat kan tijdrovend en bewerkelijk zijn, zeker als de afstand tussen zorgbehoevende en mantelzorgers groot is.

De mogelijkheden bij REMAX Zorgwoning

Als mantelzorger steekt u veel tijd in de zorg voor een ander. Daarom nemen wij u het mantelzorgwoning bouwen, uit handen. Op basis van uw wensen en behoeften verzorgen wij het ontwerp en de productie. Doordat wij de productie zelf verzorgen, kunnen wij een uniek mantelzorgwoning opleveren. Geheel aangepast aan uw situatie. U zit dus niet vast aan een standaard ontwerp. Qua oplevering bieden wij verschillende mogelijkheden. Wij verschaffen u graag hierover meer informatie. Neem hiertoe vrijblijvend contact op

Casco mantelzorgwoning

Wilt u het interieur zelf verzorgen? Dan kunt u kiezen voor een casco
chalet. Wij leveren het exterieur, de binnenkant is casco. Op deze manier kunt
u zelf de laatste hand leggen aan uw nieuwe thuis.

Volledig ingericht

Wilt u liever meteen in uw mantelzorgwoning kunnen? Dan is volledig ingericht de oplossing. Dit houdt in dat wij een volledig gestoffeerd en gemeubileerd mantelzorgwoning afleveren.

Een groot voordeel van een mantelzorgwoning bouwen in de vorm van een chalet, is dat deze onderhoudsvrij zijn. Het maakt dan niet uit of u kiest voor de casco of de volledig ingerichte variant.

Meer weten over een mantelzorgwoning bouwen?

Aan de tekentafel van Remax-zorgwoning ontstaan de mooiste dromen. En elke droom heeft een eigen karakter. Wij ontwerpen en bouwen namelijk op wens van de gebruikers. Dat is onze kracht, en de charme van uw unieke woning. Wilt u een mantelzorgwoning laten bouwen ? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Vrijheid in ontwerp
Alles in eigen beheer
Eén aanspreekpunt
Uw project van A TOT Z

 

Ruime zorgwoning met veel licht.
Ruime zorgwoning met veel licht.